Концерт, посветен на творчеството и музикалния принос на българския композитор,

...
 Концерт, посветен на творчеството и музикалния принос на българския композитор,
Коментари Харесай

Камджалов представя световна премиера на „Виртуозни движения“ от акад. Васил Казанджиев

 

Концерт, отдаден на творчеството и музикалния принос на българския композитор, диригент и възпитател акад. Васил Казанджиев, ще се състои на 29 май от 19.30ч. в зала „ България “.

 

Проявата е проведена от фондация „ Йордан Камджалов “ и се организира в границите на 54-тото издание на Международния фестивал " Софийски музикални седмици ".

 

Очаква се специфичен посетител на събитието да бъде и самият Васил Казанджиев, описват от фондацията.

 

Освен „ Виртуозни придвижвания “ за пиано и оркестър на композитора, в програмата са включени още „ Празнична музика „ Псалми и ритуали ”, както и „ Концерт No 9 за пиано и оркестър “ на Волфганг Амадеус Моцарт, обичан композитор на маестрото.

 

„ Този концерт е реверанс към традицията, към учителите, към тези, които са ни дали “хляба в ръцете ”. Този концерт е за историята, за благодарността и за респекта ”, написа в обществените мрежи маестро Йордан Камджалов, който е артистичен шеф и диригент на събитието.

 

Солист на концерта ще е пианистката Надежда Цанова, специализирала в Кралската консерватория в Брюксел и редом с това приключила и „ Schola Cantorum “ в Париж, където получава най-високото отличие за концертиращ пианист – „ Diploma Di Concert “. Тя е притежател и на първа премия от интернационалния конкурс за пианисти в Париж „ Flame “ през 2013 година

 

„ Genesis Orchestra “ ще се води от Мони Симеонов, концертмайстор на Симфоничния оркестър на Калифорнийската столица Сакраменто, както и шеф на струнния департамент, учител по цигулка и камерна музика в Университета на Калифорния, учил в класа на Мидори, където е и неин помощник.

 

„ За поредна година продължаваме уговорката си към всички дейци на културата, образованието и просветата. Те, както и всички възпитаници, студенти и пенсионери получават достъп до знаковото ни финално събитие на 29.05 - закриване на сезона и международна премиера - на половин цена “, нописа в профила си във Facebook Йордан Камджалов. - В знак на благодарност и схващане към изключителния им труд, значителност и отговорност към общото ни бъдеще, откриваме Народоосвободителна въстаническа армия КАСА, с цел да е допустимо закупуването на билети с 50% понижение.  

 

Тя отваря порти единствено до 29.05 - деня, в който в зала България ще честваме акад. Васил Казанджиев, първият човек на планетата, който ме насочи към оркестровото диригентство, повярва в мен, и ми сподели, че имам цялостен капацитет за “бъдеще като диригент ”. После го споделиха и други легенд като Курт Мазур, Дейвид Цинман, Пиер Булез,  Хайтинк, само че Маестро Казанджиев беше първият…. Вечна признателност за вярата, идеала и стремежа, с които ме беляза с изключителния си педагогичен инстинкт “, приключва маестро Камджалов.

 

Адресът на касата за билети с 50% понижение:

 

ул. Димитър Хаджикоцев 110, кв. Лозенец

(Фотоателие ММ)

Работно време:

от петък до понеделник (25-29.05. без почивен ден)

от 16.30 до 18ч.

Телефон за резервации:

0878 111814

Всеки преподавател, възпитаник, студент, пенсионер има право на компаньон, който също употребява 50% отстъпка от постоянната цена.

 

За онлайн закупуване на билети на постоянна цена:

https://www.eventim.bg/…/vasil-kazandzhiev…/event.html…

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР